Infrastrukturni radovi u Luki

BOR – S obzirom na to da se borsko selo Luka prostire na 10 rejona i nekoliko podrejona, najznačajnija aktivnost za članove Saveta ove mesne zajednica, u ovoj godini, bila je da se urede rejonski putevi. Za ovaj posao utrošeno je oko 1.000 kubika rizle. Sanacija je određena, pre svega, zahvaljujući pomoći lokalne samouprave u Boru. Nakon toga, pristupilo se i asfaltiranju određenih deonica puta koje su meštani odredili prioritetnim, a u skladu sa planovima rukovodstva grada, da svi glavni putni pravci u selima i Boru budu pod asfaltom.

 „ Ukupno je asfaltirano 4.000 kvadratnih metara odnosno 1.800 metara puta prema Deli Jovanu, Stolu i rejonu „Groš“. A potom, postavljene su bankine na ovim deonicama da bi se zaštitila ivica asfalta“ , naglasio je

Boban Žikić, predsednik Saveta MZ Luka.

Jedan od većih problema sa kojim se godinama suočavaju meštani ovog borskog sela je i nizak napon u elektromreži, posebno u udaljenijim rejonima.  Prema rečima žitelja, u vreme obilnijih kiša ili oštrije žime, česti su i višesatni prekidi u snabdevanju električnom energijom. Tu se očekuje značajna pomoć predstavnika Elektroprivrede Srbije kako bi se ovaj gorući problem rešio.

Namera predstavnika Saveta mesne zajednice u Luki je da se u narednom periodu u objektu Doma kulture postavi led rasveta, a očekuje se i završetak druge faze seoskog vodovoda, koji bi bio u ingerenciji Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Bor. Dugoročni planovi su da se uredi fasada područnog odeljenja OŠ Dušan Radović, da se adaptiraju pojedine prostorije u Domu kulture za potrebe mladih, kao i da se postavi ograda oko stadiona za male sportove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *