Inostrani turisti i ekskurzije najčešći posetioci Vizitorskog centra NP Đerdap

0

Turistička sezona u Donjem Milanovcu uveliko je počela. Pored inostranih gostiju, koji u ovu varošicu na Dunavu pristižu sa velikih rečnih kruzera, među najčešćim posetiocima Vizitorskog centra Nacionalnog parka Đerdap su i đačke ekskurzije.

MAJDANPEK – Turistička sezona u Donjem Milanovcu uveliko je počela. Pored inostranih gostiju, koji u ovu varošicu na Dunavu pristižu sa velikih rečnih kruzera, među najčešćim posetiocima Vizitorskog centra Nacionalnog parka Đerdap su i đačke ekskurzije.

Osim organizovanih šetnji kroz Nacionalni park i izleta do obližnjih vidikovaca, posetioci mogu i u upravnoj zgradi Javnog preduzeća „Nacionalni park Đerdap“, gde je smešten Centar za posetioce, na jednom mestu, kroz izložbenu postavku videti kompletnu prirodnu i kulturnu baštinu ovog područja“, kaže Tijana Pavlović iz Vizitorskog centra  NP Đerdap.

Izložene eksponate prate i objašnjenja na srpskom i engleskom jeziju, a osim izložbene postavke, sastavni deo Centra za posetioce čini i stalna projekcija promotivnog turističkog fima o najvećem Nacionalnom parku u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *