Institut za transfuziju u Gimnaziji

BOR – U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru počela je tradicionalna jesenja akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa borskim Povereništvom crvenog krsta. Akciji prikupljanja krvi odazvao se veliki broj učenika Gimnazije, a ekipa Instituta za transfuziju krvi nada se dobrom odzivu i sutra, u Tehničkoj školi u Boru. Osim srednjoškolaca, ovoj humanitarnoj akciji se mogu pridružiti i građani.

„Ovo je redovna akcija koju Institut za transfuziju krvi Srbije organizuje svake jeseni za srednjoškolce. Odziv je dobar za početak i nadamo se da ćemo ispuniti plan“ – kaže prim. dr Slobodanka Blagojević, šef ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije .

Broj dobrovoljnih davalaca krvi se u Srbiji iz godine u godinu  smanjuje, ali srećom u ovakvim  akcijama poput današnje u Gimnaziji „Bora Stanković „  prikupi se veliki broj  jedinaca krvi.

„Dobićemo  možda  dva dana slobodno kao dobrovoljni davaoci, ali to nije  bio motiv što sam danas dao krv“ – kaže Nikola Ogrenjac, učenik  Gimnazije  „Bora Stanković u Boru. 

 Prikupljena krv je namenjena  za potrebe Kliničkog centra Srbije.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3ac19a“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *