Investicije Opštine Bor u školske i predškolske ustanove

0

BOR – Opština Bor je budžetskim sredstvima u ovoj godini predvidela investicije u školske i predškolske objekte, koje su realizovane po prioritetu. Tako je u obdaništu „Boško Buha“, nakon više od četiri  decenije urađena kapitalna ivesticija, zamena kompletne stolarije.

Ove budžetske godine smo iz budžeta izdvojili finansijska sredstva za zamenu kompletne PVC stolarije u obdaništu „Boško Buha“, to je 6 miliona 800 hiljada dinara. Naredne godine ćemo nastaviti investiranje u obdaništa, a povećanje budžeta za dva odsto, koliko je u nacrtu budžeta pa verujem da će tako i ostati, sa 175 miliona na 200 miliona dinara, nije malo. Već sada smo u fazi izgradnje dečijeg obdaništa u Novom gradskom centru sa 120 smeštajnih jedinica, što će biti investicija od oko 18 miliona dinara. Polovinom naredne godine napravićemo presek stanja i nastaviti zamenu stolarije i u ostalim obdaništima u opštini Bor„, kaže Aleksandar Milikić predsednik Opštine Bor.

Sada je 45 godina kako u objekat obdaništa „Boško Buha“ nije ulagano u ovu vrstu radova, pa se ovom prilikom zahvaljujem našoj Lokalnoj samoupravi na društvenoj odgovornosti koju su pokazali. Kompletna PVC stolarija na celom objektu, na spratu, u prizemlju i podrumu, sve je urađeno, ostalo je da se završe građevinski radovi i venecijaneri i zavese u sklopu tih radova. Kad budemo sredili i fasadu, možemo da računamo i na energetski pasoš. Mnogo znači, mnogo je toplije, stvorili smo kvalitetnije uslove za boravak naše dece„, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove za decu „Bambi“.

U najstarijoj školi u borskoj opštini, Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, u godini velikog jubileja, osam decenija postojanja i uspešnog rada, osim nastavnih sredstava, kompletne obnove krova u matičnoj školi i zamene stolarije u izdvojenom odeljenju u Slatini, sredstvima iz budžeta opštine zamenjena je ograda oko igrališta u školskom dvorištu.

Mi smo ove godine izdvojili sredstva iz budžeta u iznosu od 920 hiljada dinara za uređenje ograde oko igrališta u školskom dvorištu jedne od najstarijih škola u opštini Bor, Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Za narednu budžetsku godinu predviđeno je nacrtom budžeta da se  uradi kompletna fasada, to je investicija od 8 miliona 700 hiljada dinara i time bi smo ovu školu uredili onako kako zaista dolikuje najstarijoj školi na teritoriji opštine Bor, posle škole u Zlotu. Bitno je da ćemo naredne godine kompletirati uređenje ovog igrališta zamenom betona kako bi deca mogla potpuno da uživaju u sportskim aktivnostima u krugu škole„, kaže Aleksandar Milikić predsednik Opštine Bor.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ogradili smo sportsko igralište, čime su deci stvoreni mnogo bolji uslovi za bavljenje sportom, što i jeste jedan od naših ciljeva. Sada su uslovi bezbedniji, sigurniji i zdraviji za njihov razvoj„, rekla je Ivana Pajkić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Boru.

Osim planova za investiciona ulaganja u obrazovne i vaspitne ustanove u Boru, želja Lokalne samouprave za narednu budžetsku godinu je i ulaganje u dečje odmaralište na Savači, kaže predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *