BOR – Inženjerska komora Srbije organizovala je u Boru, za više od šezdeset inženjera iz niškog regiona i Bugarske, seminar o uvođenju savremenih tehnoloških procesa u Rudarsko topioničarskom basenu Bor.

Na stručnom skupu u bioskopu „Zvezda“ u Boru, predstavljen je razvoj kombinata bakra od 1903. godine do za sada poslednje faze, završetka nove topionice.

„Naši članovi i gosti iz Sofije iz Bugarske, inženjeri tehničkih nauka, želeli su da se bliže upoznaju sa razvojem RTB-a Bor i najvećom investicijom u našoj zemlji u poslednjih dvadesetak godina. Tim povodom smo organizovali ovaj stručni skup u Boru, a cilj je bio da podržimo i promovišemo kapitalne investicije u oblasti teške industrije u Srbiji i da upoznamo inženjere svih struktura sa ovim kapitalnim industrijskim kompleksom.“ – rekao je Dragan Živković, predsednik organizacionog odbora.

Članovi inženjerske komore prošle godine su, u toku izgradnje, posetili novu topionicu i fabriku sumporne kiseline. Ove godine želeli su da vide kako nova postrojenja rade. Po završetku seminara za njih je organizovan stručni obilazak novih pirometalurških u kombinatu bakra.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2tjlxv“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *