IPA projekti prekogranične saradnje nastavljaju se i naredne godine

BOR-Grad Bor ove godine učestvuje u dva IPA projekta prekogranične saradnje. Jedan od njih, čija je realizacija u toku, je „Pokretna laboratorija za ispitivanje kvaliteta vode i zemljišta“ i on se sprovodi u saradnji sa opštinom Bojčinovci iz Bugarske. U sklopu projekta, čija je vrednost 178 hiljada evra, obezbeđena su dva kamiona smećara za potrebe Javno komunalnog preduzeća “3.oktobar”uz prateće aktivnosti kao što su obuke zaposlenih i čišćenje divljih deponija.

U okviru realizacije drugog projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom, čija je vrednost 1,7 miliona evra, obezbeđena su dva protiv požarna kamiona i kombi vozilo za poverenike civilne zaštite. Ovim se projekat ne završava, već se nastavak realizacije očekuje naredne godine.

I sve ostale aktivnost Grada Bora i omladine sprovode se u cilju zaštite i očuvanja životne sredine. Zasađeno je stotinak stabala, pored Doma zdravlja, a takođe iz budžeta Grada Bora opredeljena su finansijska sredstva za sadnju stabala u ulici „Moše Pijade“. Reč je o desetogodišnjim stablima, čija sadnja će početi za desetak kada budu dozvolili vremenski uslovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *