Istočna Srbija na međunarodnom sajmu turizma

BOR, BEOGRAD – Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji se ove godine održava 42. put, završen je 23. februara. Uz učešće više od 900 izlagača iz 40 zemalja sa svih kontinenata, sajam je ove godine potpuno ispunio očekivanja i po sadržajima bio jedan od najvećih do sada.

Posetioci sajma imali su priliku da na turističke aranžmane ostvare značajne popuste, koji su se kretali i do 50 odsto za pojedine destinacije, dok su popusti za najpopularnija letovanja u Grčkoj, Bugarskoj i Turskoj iznosili od pet do 20 odsto.

Istočna Srbija i turistička ponuda ovog kraja bila je ove godine u fokusu. Kako se čulo na sajmu, Evropska unija i Nemačka uložiće 16 i po miliona evra u razvoj turizma u istočnoj Srbiji, jer je ovaj kraj, kako je ocenjeno, neotkriven biser koji može značajno da doprinese turističkoj ponudi Srbije.

Turistička organizacija Bor imala je na sajmu značajno predstavljanje, a prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, koji je posetio štand, predstavljene su najznačajnije destinacije za turiste u Boru, od Lazareve pećine, preko Brestovačke Banje do Borskog jezera koje je bilo i ostaje prioritet za razvoj turizma u okolini grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *