Izbalansiranom ishranom do zdravog tela i željene kilaže

0

„Brza hrana“, neredovni obroci i manjak fizičke aktivnosti, dovode do zdravstvenih problema i viška kilograma. Tada se najčešće pribegava dijetama, bez nadzora lekara, što dovodi do novih posledica i problema. Zato je savetovanje sa stručnim licima u oblasti pravilne ishrane jedini bezbedan put ka uspešnom skidanju kilograma, kažu u ZZJZ „Timok“ u Zaječaru.

ZAJEČAR – Do željene kilaže u što kraćem roku – jedna je od neizostavnih želja pripadnica nežnijeg pola, naročito pred letnju sezonu. Dostupnost informacijama, u ovom slučaju receptima za „magične“ dijete je nepresušna, ali stručnjaci kažu NE dijetama, jer će po završetku svake, i kilogrami početi da se vraćaju, a zdravlje može biti ugroženo nepravilnom ishranom.

Ja sam neko ko ne poštuje dijete i ne verujem u njih, jer svaka dijeta ima pre svega početak i kraj. Zato preporučujem zdravu, odnosno izbalansiranu ishranu, jer u tom slučaju neće biti problema sa telesnom težinom i zdravljem. To podrazumeva da u toku 24 sata, kroz tri glavna obroka i dve užine, unesemo bar po jednu namirnicu iz svake grupe namirnica. Bitna je količina, ali i kombinovanje namirnica koje delimo na voće, povrće, proteine, ugljene hidrate i masti. Dijete mogu biti i opasne po zdravlje, pa zato neproverene informacije o skidanju kilograma treba uzimati sa rezervom“, kaže Nenad Đorđević, sanitarno-ekološki inženjer specijalista u ZZJZ „Timok“ Zaječar.

U Savetovalištu za pravilnu ishranu ZZJZ „Timok“ u Zaječaru, stručna lica, na osnovu analiza krvi i određenih parametara, ali i preporukama i savetima, veoma uspešno pomažu svojim korisnicima da dođu do optimalne težine, na zdrav i bezbedan način. Savetovalište je otvoreno svakog radnog dana, a dobrodošli su svi koji imaju problem izazvan prekomernom kilažom, poručio je Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *