Izbori u Samostalnom sindikatu u maju

0
BOR – Usvajanje novog Zakona o radu i smanjenje zarada u javnom sektoru obeležili su godinu koja je za nama, ali i neuspešni zahtevi sindikalnih organizacija da se ove odluke ne usvoje. U nimalo ružičastoj atmosferi za radnike Samostalni sindikat Srbije ove godine održava redovne izbore na svim nivoima. Početni deo izbora sprovodi se u sindikalnim organizacijama koje nisu imale vanredne izbore, do kraja februara trebalo bi da se konstituišu Opštinska veća, a nakon toga i teritorijalni organi.
„Kompletna izborna procedura završava se u maju. kada će biti održan Kongres Saveza samostalnih sindikata Srbije na kome će se izabrati rukovodstvo.“ – kaže Radisav Filipović predsednik Veća saveza samostalnih sindikata Opštine Bor. Jedan od značajnijih pomaka u 2015. godini trebalo bi da bude potpisivanje opšteg kolektivnog ugovora za teritoriju cele Republike Srbije u oblasti komunalnih delatnosti, a to se očekuje i u drugim privrednim granama, kaže Filipović.
 
Po oceni predstavnika sindikata ova godina biće izuzetno teška za radnike. Da li će izbori u Samostalnom sindikatu doneti drugačiji pristup problemima sa kojima se suočavaju zaposleni, pokazaće se već sredinom godine.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2efpcr“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *