Izborni dan u Boru

BOR – Na današnjim parlamentarnim izborima za narodne poslanike u republičkom parlamentu građani Srbije odlučivaće između 21-ne predložene liste, koju je prihvatila Republička izborna komisija. Od njih su sedam pune liste sa svih 250 kandidata, a za naradnu skupštinu konkuriše ukupno 3419 kandidata na izbornim listama. Među ovim kandidatima dvadeset je iz Bora u devet političkih opcija.

Istovremeno se u 159 gradova i opština u Srbiji organizuju i lokalni izbori, dok u njih 15 nema izbora na lokalu. Među njima je 5 lokalnih samouprava iz istočne Srbije. To su gradovi Bor i Zaječar i opštine Negotin, Majdanpek i Kladovo.

U Boru izborni dan protiče mirno. Sva izborna mesta otvorena su na vreme, u sedam sati, a građani će imati mogućnost da glasaju do 20 sati kada se zatvaraju biračka mesta.

Prema biračkom spisku, pravo da izađu na parlamentarne izbore na teritoriji grada Bora ima 42 hiljade 228 punoletnih birača, za 1.033 manje u odnosu na poslednje izbore održane u martu 2018. godine.

Broj biračkih mesta i njihova lokacija je nepromenjena, ukupno 47 biračkih mesta, od kojih je 28 u gradskim, a 19 u seoskim mesnim zajednicama. I ove godine postoji mogućnost da kod birača koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da dođu do birališta, dođe komisija i da se organizuje tajno glasanje od kuće. Oni su imali mogućnost da se 19. i 20. juna jave radnom telu ili danas do 11 sati biračkom odboru, kako bi se komisija organizovala i došla kod njih.

S obzirom na aktuelnu situaciju u vezi epidemije korona virusa, na svim biračkim mestima u Srbiji preporuka je da se nose zaštitna sredstva, odnosno maska, a na svim biračkim mestima u Boru obezbeđene su zaštitne maske za građane koji ih nemaju, a žele da glasaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *