Izložba akvarela „San o pejzažu“

BOR – Nakon beogradske publike koja je u Kombank Art holu imala priliku da vidi umetnička dela Irene Jovanović, akademske umetnice iz Zaječara, izložba akvarela „San o pejzažu“ priređena je i u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru.

Pre dvadeset dve godine prvi put sam izlagala u borskom muzeju, tada keramičke skulpture, a jedna od mojih skulptura nalazi se i u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Bila sam tada i učesnik Likovne kolonije Bakara – Bor. U dosadašnjoj karijeri imala sam petnaestak samostalnih izložbi crteža, akvarela i keramičkih skulptura. Ovu izložbu čine akvareli, po tematici pejzaži, koji predstavljaju nebo i zemlju, rađeni su vrlo slobodnom tehnikom akvarela. Bitno je da je gore nebo, da je dole zemlja, a sve ostalo je umetnička sloboda„, kaže Irena Jovanović, autor izložbe.

U delima Irene Jovanović može se videti nova forma pejzažnog slikarstva koje se svojim detaljima i formom pretvara u ornament. Pejzaž se vidi kroz prizmu kolorita, pa njeni akvareli predstavljaju jedinstven pogled na prirodu, a samim tim i predstavu same prirode, rekao je na otvaranju izložbe Dragan Nikolić, istoričar umetnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *