Izložba kataloga „Ličnosti i potpisi“

0

NEGOTIN – Istorijski arhiv u Negotinu, nakon zapaženih i dobro posećenih predavanja, izložbi i promocija, od početka ove godine, može da se pohvali i uspešno realizovanom izložbom kataloga „Ličnosti i potpisi“. Katalog čiji je autor Arhiv Jugoslavije, ustanova kulture od nacionalnog značaja, sadrži 160 fotografija, kratkih biografija i autografa poznatih ličnosti na dokumentima Arhiva Jugoslavije.

Ova izložba je značajna zbog same koncepcije. Na tih 160 strana kataloga „stavljen“ je ceo 20. vek. Katalog je koncipiran u četiri odeljka: Kraljevina Jugoslavije, Svet između dva rata, Posleratna Jugoslavija i Svet posle rata. Prikazane su fotografije znamenitih ličnosti, kratka biografka crta i njihovi autografi i potpisi„, kaže Nenad Vojinović direktor Istorijskog arhiva u Negotinu.

Osim izložbe kataloga „Ličnosti i potpisi“, Istorijski arhiv u Negotinu izdao je svoj godišnjak, 18. broj časopisa Baštinik, priredio predavanje o  Đorđu Stanojeviću, a u narednom periodu, u sklopu manifestacije Negotinsko leto, prirediće izložbu u okviru proslave 180 godina crkve u Srbovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *