Izložba “Odavde do neba” u Majdanpeku

0

MAJDANPEK – “Odavde do neba” naziv je zajedničke izložbe Živanke Dragošanović i Tatjane Karabašević, koje su se majdanpečkoj likovnoj publici predstavile radovima nastalim u potpuno dve različite tehnike, akvarelu i inovativnoj tehnici crtanja  hemijskom olovkom na šarenom papiru.

Ovo je jedna sasvim nova i retka tehnika crtanja, geomterijskih, milimetarski preciznih detalja koji se stapaju u kompoziciju, u kojima ima i obrisa ljudskih lica. Tehnika je zahtevna i traži dosta strpljenja, ali mi je drago jer vidim da se to likovnoj publici dopada”,kaže Živanka Dragošanović, Majdanpečanka koja uveliko gazi osmu deceniju i dodaje da je umetnost ono što je održava i čini srećnom.

S druge strane, Tatjanini akvareli razlivenim toplim bojama prikazuju lepotu žene i zrelog grožđa.

Tema mojih najnovijih radova je stara Srbija, a konkretno inspiraciju za ove slike dobila sam, nakon što sam na Novosadskom sajmu osvojila prvu nagradu za vinsku etiketu”, napominje Tatjana Karabašević.

Za otvaranje izložbe u galeriji Centra za kulturu Majdanpek, Živanka Dragošanović, koja se decenijama bavi i pisanjem poezije, odabrala je nekoliko svojih stihova, a  poetsko veče upotpunili su i njeni prijatelji, takođe pesnici, Gorčilo Potpara, Ljubinka Dimitrijević i Nadežda Kostić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *