Izložba „Pobeda slobode“ povodom Dana Opštine Majdanpek

Udruženje za Majdanpek priredilo je i ove godine, povodom 12. septembra, Dana Opštine, izložbu fotografija starog Majdanpeka. Ovogodišnja postavka, otvorena sinoć u galeriji Centra za kulturu, nosi naziv „Pobeda slobode“ i sadrži brojne fotografije iz bogate zavičajne zbirke ovog udruženja.

MAJDANPEK – Udruženje za Majdanpek priredilo je i ove godine, povodom 12. septembra, Dana Opštine, izložbu fotografija starog Majdanpeka. Ovogodišnja postavka, otvorena sinoć u galeriji Centra za kulturu, nosi naziv „Pobeda slobode“ i sadrži brojne fotografije iz bogate zavičajne zbirke ovog udruženja.

Zahvalio bih se svim članovim Udruženja koji su radili na pripremanju ove izložbe, ali i sugrađanima koji su tokom prethodnih godina donosili stare fotografije iz lične kolekcije, koje nam mnogo znače, kako bi generacijama koje dolaze mogli da prikažemo kako je Majdanpek nekada izgledao“,rekao je Nebojša Klčesko, predsednik Udruženja za Majdanpek.

Pored značajnih objekata s kraja 19. i početka 20. veka izložene fotografije ilustruju i tradiciju, običaje i život starih Majdanpečana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.