MAJDANPEK- U galeriji Muzeja u Majdanpeku sinoć je otvorena izložba slika Nikole Graovca, deo bogate likovne zbirke Muzeja rudarstva i metalurgije Bor.

Kako je na otvaranju ove postavke rekla Danijela Matović, autorka izložbe, ideja je da se i ubuduće kroz izložbe i druge sadržaje stanovnici Majdanpeka, Bora, Zaječara i drugih gradova upoznaju sa kulturnim nasleđem ovog kraja.

“Iako Nikola Graovac nije posedovao formalno akademsko obrazovanje u njemu je postojalo snažno slikarsko osećanje, koje je u toku  svog dugogodišnjeg rada stvarao i oblikovao”, naglasila je Danijela Matović.

Nikola Graovac je u srpskom slikarstvu poznat  kao umetnik koji je negovao koloristički ekspresionizam i upravo bogatstvo boja, kao i neki poznati motivi iz Bora i rudnika, ostavili su na majdanpečku publiku najjači utisak. Takođe, njihovo nepodeljeno mišljenje bilo je i da je ovo jedna od najboljih izložbi, viđenih u Majdanpeku.

Slike Nikole Graovca galeriju majdanpečkog muzeja krasiće naredna dva meseca.

 

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/n6Pbn5GegHs“ frameborder=“0″ gesture=“media“ allow=“encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *