Izložba slika “Zvuk planina” u Radul begovom konaku u Zaječaru

ZAJEČAR – U slikarskom opusu Daniela Miletića nalaze se pejzaži, prizori sa putovanja ali se oseća i otuđenost modernog života. Ova izložba za njega je spoj dve ljubavi – ljubav prema planini I ljubav prema slikarstvu.

Pre osam godina sam počeo da se bavim slikarstvom, a ljubav prema planini je postojala oduvek. Često planinarim i veliki sam ljubitelj prirode, tako da sam ovu izložbu uradio isključivo u tom duhu, u planinskim pejzažima“, rekao je na otvaranju izložbe autor Daniel Miletić.

Izložbu pod nazivom „Zvuk planina“ je ispred Narodnog muzeja Zaječar, otvorio Dejan Sotirović istoričar umetnosti, koji je istakao da su Danielove slike verno prikazale lepotu planina, ali da u njima ima i nečeg ličnog što je autor ugradio u njih.

„Daniel ima neka veoma interesantna kontrasna rešenja, gde je jedan deo u senci, a drugi deo je osvetljen, što oni koji su bili na planini znaju da je to zaista tako, a Daniel je to uspeo da dočara.“

Izložbu slika Daniela Miletića možete razgledati narednih dana u Radul begovom konaku u Zaječaru, a ovo je prva izložba Narodnog muzeja od proglašenja zabrane okupljanja zbog epidemije Korona virusa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.