Izmena prostornog plana grada Bora

Bor – Nakon donošenja skupštinske odluke odbornika Grada Bora o izmeni i dopuni plana generalne regulacije gradskog naselja Bor, otvoren je postupak ranog javnog uvida u ovaj dokument. U naredne dve sedmice svi zainteresovani pojedinci, firme, organizacije i ustanove imaju pravo da podnesu primedbe i sugastije na predložene izmene ovog plana. Nakon obrade pristiglih dopuna, biće omogućen još jedan javni uvid u ovaj dokument u trajanju od mesec dana. Nacrt ovog planskog dokumenta sa svim konačnim rešenjima biće dat na razmatranje i usvajanje odbornicima Skupštine Grada Bora na nekoj od narednih sednica. Plan obuhvata grad Bor odnosno sva planska rešenja koja bi trebalo realizovati u narednom periodu u stambeno-poslovnoj izgradnji.

Istočno od nekadašnjeg objekta Zastave odnosno Idee planira se izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Neposredno uz objekte Sportskog centra predviđa se izgradnja šoping mola, kao i višespratnih stambenih objekata. Na prostoru iznad Gimnazije „Bora Stanković“ planira se izgradnja višespratnica, a izgradnja istih objekata planira se i južno od NGC prema nekadašnjoj gradskoj pekari. U ulici Moše Pijade, iza postojećeg prvog niza stambenih i poslovnih objekata, predviđa se nadgradnja postojećih i formiranje stambenog prostora sa lokalima u prizemlju.  U Boru duži niz godina nije bilo stambene izgradnje. Poslednji stambeni objekti građeni su krajem devedesetih godina prošlog veka u NGC-u, ne računajući zgrade za izbegla i raseljena lica. Ovim planskim dokumentom omogućavamo da se na području Bora oživi stambena izgradnja, a sa druge strane doprinese efikasnijem postupku izdavanja građevinskih dozvola“ kazao je Dragan Jelenković načelnik Odeljenja za urbanizam Grada Bora.

Izmenama i dopunama plana generalne regulacije gradskog naselja Bor, između ostalog obuhvaćen je i nastavak izgradnje stambenog objekta Mulen Ruž.

Očekivani rok da se kompletna procedura završi je sredina leta ove godine. Konkretna realizacija plana zavisiće, pre svega od rešenih imovinsko-pravnih odnosa, ali i od zainteresovanosti investitora.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *