Izmene projekta nove toplane na narednoj sednici Skupštine grada Bora

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na stotoj sednici pri predloga odluka koja će se, uz već usvojene, naći na narednoj sednici Skupštine grada Bora.

Najznačajniji je predlog Projekta o javno privatnom partnerstvu za izgradnju, finansiranje i održavanje toplane na biomasu namenjene isporuci energije Gradu Boru, kojim se menjaju dve odredbe u odnosu na plan koji je usvojen krajem jula. Na osnovu preporuka i sugestija dobijenim od Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, ovim projektom je tačno određena lokacija nove toplane na prostoru magacina Centroistoka, čime se stvara mogućnost za donošenje planskih dokumenata što u prethodnom projektu nije bio slučaj. Izmenjen je i deo koji se odnosi na naknadu za pružanje usluga koju bi Grad Bor plaćao. Prema ovom projektu varijabilni deo naknade može da se smanji ili poveća u zavisnosti od promene cene drvne sečke prema zvaničnom cenovniku „Srbijašuma“ i gasa na osnovu cena „Srbijagasa“.

Usvojeni su i predlozi odluka o raspodeli dobiti Biznis inkubator centra i Zoološkog vrta, koji su u 2020. godini ostvarili dobit od 76 odnosno 116 hiljada dinara, a prema važećim propisima imaju obavezu da polovinu ovih sredstava uplate u gradski budžet.

O predlozima usvojenim na sednicama gradskog veća, odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora na sednici čije se održavanje očekuje krajem naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *