Izvesna izgradnja bazena u Gamzigradskoj banji

0

ZAJEČAR, GAMZIGRADSKA BANJA – Specijalna bolnica Gamzigradska banja je još 2018.godine konkurisala kod Ministarstva turizma sa idejnim projektom otvorenog kupališta sa mineralnom vodom.

Projekat je odobren, Rehabilitacioni centar je dobio 17 miliona dinara, uradio projekat, došao do građevinske dozvole i do nove prepreke, zbog koje, bazen ni danas, dve i po godine kasnije nije izgrađen“, kaže dr Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice Gamzigradska banja

Kostić dodaje da se nazire rešenje problema i da bi dozvola mogla da bude izdata u narednih desetak dana, a da bi sa gradnjom bazena moglo da se počne ove građevinske sezone. Bazen bi odmah počeo da radi, uprkos koroni i da ovakva sredina pozitivno i preventivno deluje i na koronu i na mnoge druge bolesti.

Imajući u vidu da se bazen gradi na postojećem izvoru i da je potrebno samo ukopavanje dubine metar i šezdeset, od trenutka dobijanja dozvole potrebno je ne više od dva meseca da kompletan projekat bude gotov. Ako u ministarstvu održe reč i ako lokalna samouprava odradi svoj deo posla bazen bi mogao prve kupače da primi još ove godine, a Gamzigradska banja da oživi i poveća broj posetilaca. Ako tome dodamo i nekoliko dodatnih sadržaja i ponovno oživljavanje hotela „Kastrum“ i zašto da ne, izgradnjom još smeštajnih kapaciteta, Gamzigradska banja ispunjavaće sve uslove da postane ozbiljna turistička destinacija domaćih, ali i stranih turista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *