Izveštaj o izvršenju budžeta na 14. sednici SO Bor

BOR – Pred odbornicima Skupštine opštine Bor će se na sednici koja je zakazana za deveti oktobar naći 25 predloga odluka.

Jedan od najznačajnijih predloga je Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bor u 2014.  godini. Prema ovom izveštaju prošle godine je deficit u lokalnom budžetu iznosio 131 milion dinara. Ostvareno je 85 odsto planiranih prihoda, a najznačajniji razlog za manji priliv sredstava od očekivanog su izmene i dopune zakona čime su za 96 miliona dinara smanjena transferna sredstva iz republičkog budžeta. manji su bili i prihodi od taksi, a u skladu sa ostvarenim prihodima i rashodi su manji od planiranih i ostvareni su sa 77 odsto.

Na dnevnom redu naći će se i predlog odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Bora, glavnog strateškog dokumenta koji je osnov za izradu svih ostalih regulacionih planova. Na sednici Skupštine opštine Bor naći će se i predlog o izradi Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor i Strateške procene njegovog uticaja na životnu sredinu.

Odbornici će odlučivati i o predlogu da vršioci dužnosti direktora Javno komunalnih preduzeća Toplana, Vodovod i Bogovina, Darku Milićeviću, Zoranu Markoviću i Dušici Janjić zbog isteka mandata od šest meseci, ponovo budu imenovani za ove funkcije.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi 14. sednicu Skupštine opštine Bor.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x38zg4e“ allowfullscreen ]
Izveštaj o izvršenju budžeta na 14… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *