Izvršitelji popisali imovinu u „Apotekama Bor“

0

U Apotekama Bor još uvek nisu utvrđeni razlozi zbog kojih su dugovanja porasla na blizu 500 miliona dinara. Ni nakon nekoliko meseci, međutim, ne znaju se ni načini kako reštiti nastale probleme, a izvršitelji su već zakucali na vrata ove državne apotekarske ustanove.

BOR – Imovinu Apoteke Bor popisali su izvršitelji po tužbi niške firme Beta Farmasi, zbog dugovanja od blizu sedam miliona dinara. Izvršitelji su popisali uglavnom pokretnu imovinu: kompjutere, vozila, kopir aparate, klima uređaje, nameštaj.

„Mi smo od 5. oktobra blokirani za sumu od 230 miliona dinara, a onda su svi sukcesivno počeli da tuže, jer su se uplašili blokade“, rekla je v.d. direktora „Apoteke Bor“ Tatjana Videnović.

Ukupna dugovanja Apoteka Bor su 455 miliona dinara, najveća su prema dobavljačima, zatim  za neisplaćene zarade i za ostale troškove. U rešavanje problema uključila se i lokalna samouprava.

Ušli smo u pregovore sa Feniksom, njima dugujemo 350 miliona dinara. Oni su predložili reprogram duga bez kamata, što je korektno, ali videćemo da li je ostvarivo, jer Feniks traži da garant za izmirivanje obaveza bude isključivo lokalna samouprava“, dodaje Tatjana Videnović.

Najveći dobavaljač Feniks prestao je da isporučuje medikamente još krajem februara. Police u apotekama su se postepeno praznile i već od avgusta radnicima je prestala isplata zarada. Uz tužbu zbog neizmirenih obaveza za plate, nezadovoljni apotekari su počeli da napuštaju firmu.

To me i najviše brine, jer nas napuštaju apotekari i tehničari, a po Zakonu svaka apoteka mora da ima određeni broj stručnih radnika. Obećanja su da će se do kraja godine raščistiti situacija, ali biće teško organizovati posao, jer nas je veliki broj farmaceuta napustio, dodala je Tatjana Videnović.

Ona još kaže da su za sada zatvorene dve apoteke. Preduzimaju sve što je u njihovoj moći da, do konačnog rešenja problema, ipak, zadrže preostali broj apoteka. 

 

 

 

Izvršitelji popisali imovinu u „Apotekama Bor“, 9. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *