Jaja pred Uskrs najtraženija roba

Već po hrišćanskoj tradiciji, na Veliki Petak uoči najradosnijeg praznika Vaskrsa, boje se uskršnja jaja. Zbog toga i ne čudi što je ova namirnica, trenutno najtraženija roba. Ekipa TV Bor je posetila mesto koje najbolje odslikava odnos ponude u potražnje hrane, Zelenu pijacu, kako bi se uverila u ponudu i potražnju jaja.

BOR – Na borskoj Zelenoj pijaci ponuda jaja pred Uskršnje praznike, već po tradiciji je veća nego što je to uobičajno. Najjeftinije, ali i najsitnije kokošije jaje prodaje se za 17 dinara, veća su i skuplja, posebno bela koja su i traženija jer se lakše ukrašavaju odnosno boja se bolje prima. Probirljiviji imaju mogućnost da kupe i guščija i pačija jaja, koja se prodaju za 200 odnosno 100 dinara po komadu. Iako skuplja nego prethodne sezone jaja su sada najtraženija roba, tvrde prodavci.

Za domaćice koje zbog posla ili nekod drugog razloga nisu u mogućnosti da same oslikavaju uskršnja jaja na borskoj pijaci mogu da kupe i već oslikana, kako kokošija, tako i guščija.

Maštoviti prodavci potrudili su se i evo godine da pred Uskršnje praznike osmisle korpice i druge ukrasne predmete za postavljanje dekorisanih jaja, a raznobojnih farbi i raznovrsnih nalepnica za bojenje i dekoraciju ima na pretek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.