Javna prezentacija Generalnog plana za Majdanpek

0

MAJDANPEK – Do 15. septembra trajaće Javni uvid u novi Plan generalne regulacije za naselje Majdanpek, sa strateškom procenom uticaja na životnu sredinu.

U sklopu procedure donošenja ovog važnog dokumenta danas je u Majdanpeku održana Javna prezentacija, na kojoj je, pre svega, o novim objektima komunalne namene koje će obuhvatiti Plan, govorila Dragana Biga, rukovodilac tima za izradu ovog dokumenta.

Samo naselje Majdanpek podeljeno je u tri celine, područje gradskog naselja, uključujući i Rajkovo, deo naselja Debeli Lug, sa pripadajućom industrijskom zonom i područje veznog koridora između Majdanpeka i Debelog Luga. Pored izgradnje kanalizacionog kolektora, u okviru projekta „Čista Srbija“, u delu tzv. veznog koridora, iza tunela, u novi Plan ući će i nova toplana na biomasu u gornjem delu grada, kao i značajno proširena parcela novog groblja“, navela je Biga.

Jedna od primedbi iznetih na Javnoj prezentacija odnosila se na neznatno proširenje crkvene porte, radi izgradnje parohijskog doma, a sve ostale predloge i primedbe zainteresovani mogu podneti najkasnije do 15. septembra, do kad traje Javni uvid u Plan generalne regulacija za naselje Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *