Javna rasprava o budžetu za 2021. od 9.novembra

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 68. sednici tri odluke o raspisivanju javnih rasprava o nacrtu budžetu za 2021. godinu, lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina.

Nacrtom budžeta predviđeno je da će lokalna samouprava naredne godine u budžetu imati na raspolaganju dve milijarde 187 miliona 764 hiljade dinara. Prema nalogu nadležnog ministarstva, prioritet je dat rashodima koji se odnose na epidemiju kovida. Predlog je da se naredne godine povećaju naknade za firmarinu, najviše kod velikih preduzeća, 20 odsto, zatim kod srednjih i malih preduzeća za one koji se bave igrama na sreću 20 odsto, a za ostale 10 odsto. Time će se takse u Boru biti na istom nivou kao u drugim gradovima u istočnoj Srbiji.

Predviđene su i nešto više cene za zakup javnog zemljišta, koje će biti povećane za deset do 15 odsto, što u ukupnom zbiru neće biti značajno povećanje za one koji plaćaju zakup, kažu u lokalnoj samoupravi.

Javne rasprave biće organizovane od 9. do 23. novembra, a nakon toga uz izmene koje budu prihvaćene ući će u skupštinsku proceduru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *