Javna rasprava u Zaječaru o Zakonu o izgradnji

0

U Gradskoj upravi u Zaječaru održana je Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji, u organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Javna rasprava u Zaječaru, samo je jedna u nizu javnih rasprava koje će nadležno ministarstvo organizovati do 20. februara, kako bi omogućilo građanima da učestvuju u kreiranju novih rešenja u ovoj oblasti.

ZAJEČAR – Zakon o planiranju i izgradnji je stupio na snagu 11. septembra 2009. godine, a od tada je bilo 10 izmena. Ovo je, kako objašnjava državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damjanović, njegova 11. izmena.

Kako je istaknuto na Javnoj raspravi, još jedan od razloga što je pristupljeno izmeni Zakona je taj što su doneti i drugi zakoni čija rešenja posredno ili neposredno čak utiču na rešenja sadržana u ovom zakonu, pa tako u ovom nacrtu zakona ima puno elemenata iz takozvane Zelene agende.

Srbija je na poslednjoj objavljanoj zvaničnoj biznis listi Svetske banke zauzela deveto mesto na svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola, dok je, kako se čulo na raspravi, 2012. godine bila na 186. mestu od 187 zemalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *