Javna tribina o položaju biciklista u Boru

BOR – U Boru je organizovana javna tribina “Kako unaprediti položaj biciklista u Boru?” u projektu “Kreći se održivo, Bor na dva točka”. Na tribini su predstavljeni prva GIS platforma za bicikliste u regionu i model unapređenja bezbednosti biciklista na teritoriji grada Bora. Organizator tribine je borsko Udruženje “Sigurne staze”.

Na tribini su predstavljene i inicijative upućene Gradskoj upravi u Boru da se izgradi biciklistička infrastruktura, uobliči Plan održive urbane mobilnosti, kao i da se izmene pojedine Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja.

Osim inicijativa, predstavljeni su i rezultati istraživanja “Analiza stavova građana Bora o bezbednom učešću biciklista u saobraćaju na teritoriji grada, sa ocenom stanja bezbednosti”.

Građani su negativno ocenili postupanje vozača prema biciklistima i deci, kao i celokupnu bezbednost saobraćaja”, rekao je Igor Velić iz Udruženja “Sigurne staze” Bor.

Projekat podržava Vlada Švajcarske posredstvom nevladinih organizacija Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.