Javni pozivi za mere zapošljavanja do kraja februara

0

BOR-Na osnovu  Nacionalnog akcionog plana do kraja februara biće objavljeni javni pozivi za sve mere aktivne politike zapošljavanja za poslodavce, saopšteno je na prezentaciji ovih mera filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Boru. Odmah po objavljivanju javnih poziva poslodavci mogu da se prijave za odgovarajuću meru i na taj način povećaju mogućnosti zapošljavanja radnika na području Grada Bora. U ovoj godini najznačajnije mere  zapošljavanje su za lica iz kategorije teže zapošljivih, javne radove, za sticanje praktičnih znanja i  kao novina za pripravnike sa srednjom i visokom stručnom spremom.

Osim ove,novina je da su sve naknade koje daje Nacionalna služba za zapošljavanje veća za 20 odsto u odnosu na prošlogodišnju. Takođe javni sektor u Boru  i Majdanpeku neće moći da učestvuju u apliciranju za javne radove, jer su u drugom stepenu po nivou razvijenosti opština. Što se tiče javnih radova za oseobe sa invaliditetim tu mogu da  učestvuju“, rekla je Sonja Stanković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru.

Prezentacija mera aktivne politike zapošljavanja danas u Boru bila je namenjena, pre svega, privatnim poslodavcima, jer se prevashodni deo finansijskih mera Nacionalne službe za ovu godinu odnosi upravo na ovaj sektor. Planom je predviđeno da se, kroz ove mere, na području borskog okruga može uključiti 350 lica, dodala je Sonja Stanković.

Javni pozivi za mere zapošljavanja do kraja februara , 13.februar 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *