Javni radovi Službe za zaštitu životne sredine opštine Negotin

Negotin – U Negotinu je počeo javni rad Službe za zaštitu životne sredine pod sloganom “Moj grad čist i lep”. Projekat „Čišćenje i uređenje pristupnih puteva gradu, turističkih lokaliteta i javnih površina u opštini Negotin“, trajaće do 30. Septembra. Na radovima koji se finansiraju  preko Nacionalne službe za zapošljavanje, angažovane su četiri osobe sa evidencije NSZ. Ukupna vrednost Projekta je 524.382,24 dinara.

Slobodan Dijanović, rukovodilac Službe za zaštitu životne sredine opštine Negotin, izvođača radova, navodi da će tokom naredna četiri meseca trajanja, radnici biti angažovani na čišćenju i uređenju plaže na Kusjaku, radujevačkog, samarinovačkog, miloševskog, bukovskog, badnjevskog i mokranjskog puta, negotinskog vašarišta, centralne gradske zone, Park šume „Cvećara“ i drugih zelenih javnih površina u gradu.  

„Selekciju lica obuhvaćenih javnim radom je izvršila NSZ i radnici su angažovani na osnovu ugovora o privremeno povremenim poslovima. Mesečna zarada u neto iznosu je 18 000 dinara, a uplaćeno im je socijalno i zdravstveno osiguranje“, kaže Dijanović.

Služba za zaštitu životne sredine opštine Negotin je jedna od retkih kojoj se svake godine, u kontinuitetu, odobravaju sredstva za sprovođenje javnih radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *