Javni sektor na sednici Gradskog veća u Boru

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 98. sednici 26 predloga odluka, koliko je bilo na dnevnom redu. Najviše govora bilo je o poslovanju u javnom sektoru u Boru. U prvih šest meseci ove godine, pozitivno su poslovali Vodovod, koji je ostvario 16 miliona dinara dobiti i JKP za stambene usluge Bor pet miliona. Ostala četiri preduzeća bila su negativna, najviše Toplana sa 184 miliona dinara gubitka. Usvojeni su i izveštaju o radu u javnom sektoru u 2020. godini prema kojima su Toplana i Vodovod imali najveće gubitke, 264 miliona i 93 miliona dinara, a uz stambeno preduzeće u prošloj godini pozitivno je poslovao samo 3. oktobar.

Članovi veća prihvatili su između ostalog i predloge donošenja Plana detaljne regulacije područja vetroelektrane Crni Vrh i sufinansiranju projekata verskih zajednica, kojim je predviđeno milion dinara za uređenje crkava u Luki i Metovnici.

Sednica Gradskog veća prvi put je održana van zgrade Skupštine grada, u mesnoj zajednici Zlot, a slična praksa, čiji je cilj da rad uprave grada približi meštanima sela, biće nastavljena u narednom periodu u drugim seoskim mesnim zajednicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *