Javno nadmetanje za akcije Teretnog transporta 23. jula

BOR – Akcionarsko društvo Teretni transport Bor je jedno od malobrojnih preduzeća iz transportne industrije koje je Agencija za privatizaciju ponudila na prodaju putem javnog nadmetanja. Ono je pre 12 godina transformisano iz društvenog preduzeća u akcionarsko društvo, država je zadržala 40 odsto akcija, a ostatak je podeljen radnicima. U međuvremenu se deo radnika odrekao akcija kako bi mogli da dobiju besplatne akcije velikih državnih preduzeća. Zahvaljujući tome procenat akcija države povećan je na 73,87 odsto i one će biti predmet javnog nadmetanja  krajem jula, po početnoj ceni od 352.895,71 evra.

U Teretnom transport kažu da interesovanja ima, uglavnom od borskih firmi. Oni od privatizacije očekuju nova ulaganja u kamione i mehanizaciju, kako bi mogli da budu što konkurentniji na tržištu.

„Akcije koje su u vlasništvu radnika i fizičkih lica nisu predmet prodaje.Ono što očekujemo od većinskog vlasnika je ulaganje u opremu I nove kamione, kako bi se održali na tržištu jer posla ima. Plan je da u prvoj godinu u nove kamione bude uloženo oko 250 hiljada evra. Plan trazvoja i ulaganja dostavili smo Agenciji za privatizaciju i sa tačnim koracima gde su najpotrebnija ulaganja. Lično mislim da ovo preduzeće ima dobru perspektivu.“ – kaže Zvonko Petalinkar, v.d. direktora AD „Teretni transport“ Bor

Raspisan je i socijalni program za zaposlene koji finansira država, za koji se od 80 radnika prijavilo njih 15.

Veliki deo dugova državi za poreze i doprinose do 2013. godine biće otpisan, a većinski vlasnik imaće obavezu samo prema radnicima kojima lični dohodak kasni 11 meseci.

Rok za prijavu zainteresovanih za učešće u javnom nadmetanju za Teretni transport je 21. jul do 15 sati.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2rtjam“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.