Javno stambeno preduzeće počelo čišćenje oluka i krovova u Majdanpeku

MAJDANPEK – Nakon usvajanja novog Zakona o stanovanju, ugovor o održavanju sa Javnim preduzećem za stambene usluge sklopilo je 80, od ukupno 200 zgrada, koliko ih je u Majdanpeku.

Ovih dana radnici ovog preduzeća angažovani su na čišćenju oluka i ovo je samo jedan u nizu poslova koje podrazumeva tekuće održavanje.

Ovaj posao deo je redovnih aktivnosti, pred početak jeseni i zime, kako bi se spremno dočekao period sa puno padavina. Za izvođenje ovih i drugih radova u oblasti tekućeg održavanja, ali i hitnih intervencija, naše preduzeće je u potpunosti opremljeno, kako kadrovski, tako i po pitanju opreme i alata. Osim što održavamo zgrade sa kojima smo sklopili ugovor, odazivamo se i na pozive stambenih zajednica, koje to još uvek nisu učinile”, kaže Suzana Brankovan, iz Javnog preduzeća za stambene usluge Majdanpek.

U nadležnosti Javnog stambenog preduzeća je i održavanje, odnosno popravka liftova u Majdanpeku, za šta jedino ovo preduzeće ima licencu i obučene radnike, ali i dosta posla u tom smislu, s obzirom da su majdanpečke višespratnice sa liftovima  u proseku stare preko 40 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *