Jednokratna pomoć vaspitačima

BOR – Svim zaposlenima  i u predškolskoj Ustanovi za decu Bambi u Boru biće isplaćena jednokratna novčana pomoć na osnovu odluke Republičke Vlade. S obzirom na teško finansijsko stanje u  gotovo svim lokalnim samoupravama, sredstva će biti isplaćena iz republičkog Trezora.

„Samostalni sindikat  je poslao dopis za jednokratnu pomoć  od 7.000 dinara  i na sastanku u ponedeljak je odobrena“, rekla je Mira Miletić, predsednik Samostalnog sindikata u predškolskoj Ustanovi za decu  Bambi.

U vrtićima u Boru zaposleno je 186 radnika, od toga 80 vaspitača i za jednokratnu novčanu isplatu biće neophodno izdvojiti milion i 700.000 dinara. Njihova prosečna plata je oko 30.000 dinara, tako da im je povećanje zarada mnogo značajnije, nego sama jednokratna pomoć.

„S obzirom na poslove koje radimo ovakva pomoć je gotovo ponižavajuća. Nama je značajnije povećanje zarada od četiri odsto koje su nam obećali, što će u krajnjem  slučaju zavisiti od sutrašnjeg dogovora“, istakla je Mira Miletić.

„Najavljeni protest  vaspitača, koji je, zbog neispunjenja zahteva o povećanju zarada, za bio zakazan za 20. novembar u Beogradu, je odložen, jer će pregovori sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i resornim ministrima biti nastavljeni“, dodaje Mira Miletić.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3ekrl5″ allowfullscreen ]
Jednokratna pomoć vaspitačima, 19… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *