Još 40 poljoprivrednika dobilo subvencije

BOR-U prostorijama Gradske uprave u Boru poljoprivrednim proizvođačima su uručena rešenja za subvencionisanje kupovine opreme za mužu, plastenika i mašina za zaštitu bilja. Ukupno je podeljeno četrdesetak rešenja.

Lično sam zadovoljan subvencijama koje nam daje lokalna samouprava. Pre nekoliko godina izdvajanja su bila samo nekoliko miliona, a sada 45. Međutim, sve ostalo je poskupelo“, kaže jedan od poljoprivrednika koji je dobio subvencije za podizanje plastenika.

Interesovanja poljoprivrednika za ove tri mere bilo je veliko,jer grad subvencioniše 60 odsto vrednosti investicije.

Za kupovinu opreme za mužu podelili smo 22 rešenja, za opremu za plastenika 11, a za mašine za zaštitu bilja osam rešenja“, rekao je Nenad Kračunović, član Gradskog veća za poljoprivredu.

Od ukupno 45 miliona dinara, koliko je u ovoj godini   planirano za podsticaje u poljoprivredi, do sada je utrošena polovina sredstava. Konkursi za subvencionisanje opreme za prijem i preradu voća biće raspisan 26.septembra, a trećeg oktobra i za subvencionisanje mera za razvoj turizma. U  toku je  konkurs za  nabavku lekova i prihranu pčela.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.