Još dva informatička kabineta u MEŠ-u

BOR-Mašinsko elektrotehnička škola u Boru nastavlja osavremenjavanje nastave. Pred ovu školsku godinu dobila je još dva specijalizovana računarska kabineta. Za njihovo  opremanje obezbeđeno je 26 računara, četiri lap topa, dva projektora, dva laserska štampača i tri D štampač .

„Za nas su kabineti bitni za školovanje administratora računarskh mreža i mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje. Bavimo se IT sektorom i planiramo da upišeno joj jedno odeljenje“, rekao je Milovan Božović, direktor Mašinsko elektrotehničke škole.

Mašinsko elektrotehnička škola u Boru jedna je od retkih u Timočkom regionu  koja ima šest specijalizovanih, najsavremenije opremljenih kabineta.

Škola poseduje više od 100 računara, a uskoro će i svaki nastavnik imati svoj računar“, dodao je Božović.

  Opremanje  dva kabineta košta dva miliona dinara, milion i 300 hiljada obezbedilo je Ministarstvo prosvete  i 700 hiljada grad Bor.

Grad Bor je podržao projekat Ministarstva prosvete i odvojili smo finansijska sredstva da bi dobili savremeni kabinet. Otvaranje novog rudnika i izbor strateškog partnera u RTB-u Bor tražiće nove smerove i tehnologije. Upravo je naša obaveza da kroz obrazovanje stvorimo kvalitetne radnike“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

  Dužnost svih nas je da deci obezbedimo potpuno jednake uslove za rad kakve imaju učenici u velikim gradovima. Zato ćemo nastaviti da osavremenjujemo nastavu, a u tome je veoma je značajna podrška grada i republike, rečeno je prilikom posete gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića ovoj borskoj srednjoj školi.

Još dva informatička kabineta u MEŠ-u, 22.avgust 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.