Još dve osobe u opštini Majdanpek izgubile život od posledica korone

MAJDANPEK –  Za nedelju dana, u opštini Majdanpek, pet osoba  izgubilo je život od posledica Kovid infekcije, a samo u toku jučerašnjeg dana dvoje obolelih preminulo je od korone. Time je broj žrtava četvrtog talasa porastao na sedam.

O ozbiljnosti situacije govori i podatak da je svaki peti oboleli hospitalizovan, što doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku objašnjava i činjenicom da se uprkos apelima, pojedini pacijenti sa jasnim simptomima infekcije i dalje javljaju kasno lekaru.

U poslednje vreme sve više je čitavih porodica obolelih od korone. Nisu retki slučajevi da se pacijenti sa potvrđenom dijagnozom Kovida 19 ne pridržavaju izolacije i na taj način šire virus i pospešuju pogoršanje epidemijske situacije, zbog čega apelujem na sve obolele da se pridržavaju propisanih mera i na taj način čuvaju svoje i zdravlje drugih ljudi“, napominje doktor Fudulović.

Među obolelima od korone u opštini Majdanpek, a trenutno ih je 115, najviše njih, trećina, pripada populaciji od 25 do 49 godina. Od početka  pandemije virus Kovid 19 potvrđen je  kod 1.719 ljudi, 283 je zahtevalo bolničko lečenje, dok je 59 lica preminulo od posledica ove infekcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *