Još jedna donacija borskoj Bolnici

BOR – Novi EKG aparat dobila je na poklon Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja borske Opšte bolnice. Reč je o donaciji Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru čija je  vrednost 2.000 evra.

Mi smo se obratili menadžmentu Instituta, koji se odazvao našoj molbi za ovu pomoć i mi im se zahvaljujemo. Trijaža je srce svake bolnice i njen rad iziskuje ulaganja u opremu tako da donacija može samo pozitivno da utiče na kvalitet rada službe“, rekao je dr. Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice.

Borskoj Bolnici ovaj poklon je od izuzetnog značaja. Posebno je važan za Službu za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, jer bez njega ne može da funkcioniše.

„To je dijagnostički aparat i sda imamo veću mogućnost da efikasnije i brže radimo. Postojeći aparat je bio star i dotrajao“, rekla je glavna sestra službe Elvira Ikanović.

Lekari Službe za prijem i zbrinjavanje pacijenata u proseku dnevno pregledaju 60 pacijenata i svima njima prilikom prijema najpre se uradi EKG. Upravo to najbolje govori o važnosti aparata.

Još jedna donacija borskoj Bolnici, 8. avgust 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *