Još jedna kovid ambulanta u Boru

BOR-Bor od sutra, pored postojeće kovid ambulante Rudar, dobija još jednu koja će biti smeštena u prostorije  mesne zajednice Metalurg. Na taj način pacijenti će  manje čekati na preglede i imati  bolje uslove, pošto dolaze hladni dani.

U mesnoj zajednici Metalurg će se obavljati prvi pregledi, PCR I antigensko testiranje, a u Rudaru drugi kotrolni pregledi  I antigensko testiranje”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Odlukom Gradskog štaba, Grad Bor  je obezebedio I autobus koji će na svaki sat prevoziti pacijente na realciji kovid ambulanta Metalurg- kovid ambulanta Rudar I OPšta bolnica.

Autobusi će na stajati na tri mesta i saobraćaće na svaki sat od sedam do 20 sati, dokle god rade i ambulante”,dodao je MIlikić.

Da bi se pacijentima mogućili bolji uslovi dok čekaju na preglede Grad Bor je preduzeo I druge mere. Narednih dana biće postavljena i dva nova kontejnera ispred Opšte bolnice i ambulante Rudar.

Očekujemo da će kontejneri biti postavljeni u nedelju, a najkasnije u ponedeljak. U međuvremenu direktor Opšte bolnice dr. Goran Joksimović je vratio sve specijalizante i formirao još jedan tim za preglede u jednom  od kontejnera”, istakao je Aleksandar Milikić.

Otvaranje još jedne kovid ambulante u Boru je bilo neophodno, ističe direktor Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević , jer  je broj pacijenata poslednjih dana u porastu. Dnevno se u kovid ambulanti Rudar obavlja i do 150 pregleda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *