Još jedna šansa da se izbegne izvršitelj

BOR-Da dugovanja za prvi kvartal prošle godine ne bi zastarela  u Javnom preduzeću za stambene usluge u Boru po treći put građanima su uputili opomene . Više od 850 građana ovom preduzeću za prva tri meseca 2018. duguje oko 14 miiliona dinara , a 113 vlasnika kuća 360.000 dinara. Nakon druge opomene  broj dužnika je značajno smanjen, a građanima se daje još jedna šansa da izbegnu izvršitelja.

Molimo građane još jednom da plate dug makar za januar  prošle godine do 31.ovog meseca. Želimo da im pomognemo da izbegnu izvršitelja, čiji troškovi mogu da budu i do 15.000 dinara, rekao je Slaviša Frišković, v.d. direktora JP za stambene usluge.

Neredovno izmirivanje obaveza minulih godina, pa i decenija, dovelo je i do nagomilavanje duga koji je dostigao iznos od 755 mliona dinara. Od ukupnog dugovanja 200 miliona je na naplatu preko suda, a isto toliko posredstvom izvršitelja,dok dužnici za 355 miliona još uvek nisu utuženi.

Za stambene usluge duguju i pravna lica, ali njihove obaveze su manje. Za zakup poslovnog prostora u 2018.godini  Preduzeću za stambene usluge duguju devet miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *