Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

MAJDAPEK – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi iz Niša i Crvenog  krsta, u Majdanpeku je danas realizovana još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, poslednja u ovoj godini.

Bez obzira na epidemiju korone, u akcijama organizovanim jednom mesečno, javljalo se uvek preko trideset dobrovoljnih davalaca, što Majdanpek, proporcionalno broju stanovnika, svrstava u red gradova sa najboljim odzivom.

Za samo dva sata, koliko je prošlo od početka akcije prikupljeno je dvadesetak jedinica krvi, što znači da će i ova poslednja ovogodišnja akcija u Majdanpeku biti na nivou prethodnih kada smo imali između 30 i 50 dobrovoljnih davalaca“, kaže doktor Petar Stojanović iz Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, dodajući da je generalno na nivou Srbije tokom trajanja epidemije nešto manji odziv dobrovoljnih davalaca, delom zbog nepoznanica u vezi sa Kovidom 19, delom zbog odsustvovanja radnika sa posla usled korone, u vreme organizovanja akcija.

Ne računajući poslednju akciju, u Majdanpeku su od početka godine prikupljene 322 jedinica krvi, čime su meštani ovog rudarskog grada ispit humanosti još jednom s uspehom položili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *