Juniorke Srbije na Evropskom prvenstvu u rukometu

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u rukometu plasirala se na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, nakon što je u češkom Hodonjinu zauzela drugo mesto u kvalifikacionoj grupi, pobedivši Austriju, a zatim i domaću mladu selekciju. Jedini poraz Srbija je zabeležila od Švedske, nakon što je već obezbedila mesto koje vodi na završno takmičenje najboljih mladih reprezentacija starog kontinenta. Doprinos plasmanu Srbije, prvom nakon propuštanja dva velika takmičenja u selekciji kadeta, pružila je i borska rukometašica Emilija Veljković, standardno krilo superligaške ekipe.

„Ja sam presrećna zbog toga. Juče sam došla, još nisam ni svesna svega, stvarno je to bilo jedno veliko iskustvo za mene. Izvanredni rezultati, niko nije očekivao to od nas. To je najveći rezultat koji je ova generacija postigla, to je bio neki naš poslednji voz. Očekuje nas sad Evropsko prvenstvo, krajem jula i početkom avgusta, koje će se održati u Celju, u Sloveniji i… jedva čekam, moram priznati“, radosno je komentarisala uspešne nastupe Srbije Emilija Veljković, juniorska reprezentativka u rukometu.

Značajno priznanje za dobre igre Emilije Veljković u klubu, gde je, prema rečima trenera Zorana Barbulovića, lokomotiva ekipe u superligaškoj konkurenciji, pojačano je i pozivom na širi spisak seniorskog nacionalnog tima, koji je nedavno takođe nastupao na evropskom šampionatu.

„To uopšte nisam očekivala, bila sam iznenađena. Puno mi taj poziv znači, imam sada više samopouzdanja i to mi je samo neki motiv više za dalji rad“, zaključila je Emilija Veljković.

Osim Srbije i domaćina Slovenije, na takmičenju juniorskih reprezentacija Evrope nastupaće, sa Balkana, selekcije Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Rumunije, a tu su i standardni favoriti Norveška, Danska, Španija, Francuska, Nemačka, Holandija, Mađarska,  Rusija… Izazov još veći, ali i prilika da novi mladi tim dokaže da stasava za pomeranje lestvice uspeha na naredni stepenik i povratak ženskog rukometa Srbije u rang najboljih na svetu.

Juniorska reprezentacija Srbije na Evropskom rukometnom prvenstvu, 21. mart 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.