Junska proizvodnja u RBM-u premašila majsku

MAJDANPEK – Junska proizvodnja u RBM-u, iako nije u potpunosti odgovorila planskim zahtevima, za stotinak tona je bila veća od majske, čime je nastavljen trend njenog rasta u ovoj godini, kažu u Rudniku bakra Majdanpek, a uporedo sa proizvodnjom više od 1500 bakra u koncentratu i pratećih količina srebra i zlata, završavani su i drugi poslovi važni za budući rad rudnika, poput vodosnabdevanja i odvodnjavanja.

Zaposleni u majdanpečkom rudniku nastojali su da flotaciji isporuče dovoljno rude, iako je prosečno radilo 10 teških vozila, što je 70 odsto potrebnih za ostvarenje plana. Dodatne teškoće zadavao je i nedostatak pomoćne mehanizacije za kojom ima potrebe na kopu, u održavanju, transportne mehanizacije, ali i za otvaranje kopa, jer se radilo sa samo jednim bagerom.

Tokom juna na Južnom reviru bila su aktivna radilišta „Istok 1“ i „Andezitski prst“. Da konačni proizvodni rezultati budu dobri, doprineo je upravo odgovarajući sadržaj bakra u rudi koja je stizala sa „Andezitskog prsta“, ali i to što je sva ruda isporučena sa površinskog kopa prerađena u majdanpečkoj Flotaciji u zahtevanom kvalitetu i sa iskorišćenjem od blizu 85 procenata. Plan proizvodnje u julu, u poređenju sa junskom koja je završena sa 1500 bakra u koncentratu i pratećom količinom srebra i zlata, ali i prethodnim mesecima, je kako kažu nadležni u Rudniku bakra Majdanpek mnogo zahtevniji i da bi se postigao biće potrebno veće angažovanje svih zaposlenih.

Junska proizvodnja u RBM-u premašila majsku, 9. jul 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=CBx9NNP9464

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.