U Zaječaru su uručeni ugovori u okviru projekta „Kad žene vode faza II“. Ovim projektom sedam žena je dobilo opremu u vrednosti do 150 hiljada dinara. Ovaj projekat Grada Zaječara podržala je Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, a finansirala ga je Evropska unija.

ZAJEČAR – Žene sa teritorije grada Zaječara, u okviru projekta „Kad žene vode faza II“, dobile su opremu i materijal, kako bi unapredile i razvile seoski turizam i kako bi na taj način podigle nivo ugostiteljskih usluga u seoskim turističkim domaćinstvima, poljoprivrednim gazdinstvima ili u domaćoj radinosti. Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika Zaječara, istakao je da će grad nastojati da podržava ovakve i slične projekte i u budućnosti.

Žene koje su obuhvaćene ovim projektom prošle su edukaciju iz oblasti ruralnog turizma, marketinga i svega što je važno za bavljenjem ovom oblašću, poručila je Mia Vukić Vitomirović, savetnica u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi Zaječara.

U ime organizacije koja je podržala ovaj projekat učesnicama projekta obratila se Jovana Ilic, koja je u prvi plan stavila težak položaj baš žena u seoskim sredinama.

Projekat „Kad žene vode – Faza II” podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, a u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II”, koji finansira Evropska unija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *