Kako do biznis plana?

BOR – U Nacionalnoj službi za zapošljavanje, u filijali u Boru organizovana je obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ za Borane koji nemaju posao. Reč je o dvodnevnoj obuci gde su u teorijskom delu nezaposleni bili u prilici da se upoznaju sa osnovama preduzetništva, dok su u praktičnom delu polaznici radionice imali zadatak da napišu biznis plan. To će im, prema rečima predavača, olakšati posao kada se naredne godine pojavi javni poziv odnosno konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje da mogu odmah da konkurišu.

Prvi put sam na ovakvoj obuci. Dobro je da u Gradu Boru ima takve obuke za nas početnike. Mislim da će mnogi od nas uspeti u svom biznisu. Prvi put sam napisala biznis plan i nije mi bilo teško. Sigurno ću otpočeti svoj biznis. Planiram otvaranje poslastičare, perionice ili da se bavim proizvodnjom pečuraka. Videćemo“, rekla je Marija Spasić, polaznik obuke.

Ovom obukom obuhvaćeno je 13 nezaposlenih Borana, a ukupno je u ovoj godini, obukama koje borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje bilo obuhvaćeno oko 150 lica koja traže posao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *