Kako poboljšati kvalitet života osoba sa invaliditetom u Boru?

0

Na današnjem Okruglom stolu u Boru posvećenom poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i rada organizacija koje ih okupljaju konkretizovane su potrebe ovih osoba u gradu. Finansijska i organizaciono-tehnička pomoć navedene su kao najneophodnije, a predstavnici lokalne vlasti obećali su maksimalnu podršku.

BOR – U cilju unapređenja rada organizacija osoba sa invaliditetom u Boru održan je Okrugli sto koji je okupio predstavnike ovih organizacija, Centra za socijalni rad, Nacionalne službe za zapošljavanje, Lokalnog saveta za unapređenje njihovog položaja, Gradske uprave.  Skup je, između ostalog organizovan da bi se planirani projekti i aktivnosti ovih organizacija predvideli budžetom za narednu godinu. Obezbeđenje minimalnih finansijskih sredstava za rad organizacija OSI i poslovnog prostora, uspostavljanje gradskog prevoza sa niskopodnim autobusima na relaciji Bolnica-Banjsko polje-Bolnica sa uređenim peronima po standardima pristupačnost, kao i pokretanje novih socijalnih usluga Tumač i prevodilac znakovnog jezika za osobe oštećenog sluha i Pomoć u kući i van kuće za OSI u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama i  prilagođenog vozila za njihov prevoz su navedene kao najznačajne potrebe invalidnih osoba u Boru.

Na Okruglom stolu je predloženo formiranje Gradskog saveza osoba sa invaliditetom, kao i da sednicama Skupštine Grada Bora prisustvuje njihov predstavnik. Rečeno je, takođe da konkretnih pomoka u poboljšanju pristupačnosti i kretanja OSI u gradu ima i da je to za svaku pohvalu, ali da nedostaje još sadržaja koji bi im olakšali svakodnevni život.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *