Kako unaprediti digitalnu turističku ponudu?

„Unapređenje digitalne turističke ponude kulturnog nasleđa“ je naziv dvodnevne radionice za nadležne u turizmu lokalnih samouprava iz istočne Srbije koja se održava u Boru. Očekivanja su da će radionica kroz primere dobre prakse i praktičan rad polaznicima pomoći u identifikaciji budućih projekata u ovoj oblasti.

BOR – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizuje u hotelu Albo u Boru radionicu „Unapređenje digitalne turističke ponude kulturnog nasleđa“. Cilj obuke je da doprinese i pomogne unapređenju korišćenja digitalnog marketinga i alata u promociji turističke ponude kulturnog nasleđa regiona. Praktične primere njihovog korišćenja i iskustva iz EU predstavljaju stručnjaci dve IT firme.

Radionica promocije digitalizacije u turizmu okupila je predstavnike pet lokalnih samouprava, muzeja i turističkih organizacija iz istočne Srbije.

Da pokušamo da proces digitalizacije uvedemo u praksu afirmacije turističko-kulturne baštine, da se rade novi projekti i obezbedi novac za njihovo finaNsiranje, pre svega iz nekih fondova EU. Bor je na području gde može da konkuriše za sredstva po osnovu međunarodnih prekograničnih programa u saradnji sa Rumunijom i SA Bugarskom. Za finaNsiranje ovih programa iz evropskih fondova izdvojeno je više od 100 miliona evra„,  rekao je Vladan Jeremić direktor RARIS-a.

Obuku finansira Evropska unija i nemačko Savezno miistarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.