Kaligrafska izložba “Reč po reč” u Majdanpeku

MAJDANPEK – “Reč po reč” naziv je nove likovne izložbe u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek, koju zapravo čine kaligrafski radovi osam autora, polaznika Škole kaligrafije .

U ulozi mentora, ujedno i autora ove postavke, našla se umetnica Danica Veselinović koja je 2017. godine osvojila prvu nagradu u kategoriji slikarstvo na Međunarodnoj izložbi “Žene slikari” u Majdanpeku i koja poslednjih godina uspešno radi u Školi kaligrafije u Beogradu.

Polaznici Škole kaligrafije, autori radova na ovoj izložbi, pokazali su zaista izuzetnu veštinu u ovoj drevnoj umetnosti u šta će moći da se uveri i majdanpečka publika. Meni je uvek drago da dođem u Majdanpek, jer smatram da je ovo sredina koja na pravi način neguje i podstiče umetničko stvaralaštvo, zahvaljujući, pre svega, angažovanju ljudi iz Centra za kulturu”, rekla je Danica Veselinović.

Izložba je otvorena do 20. septembra, a tokom trajanja postavke biće organizovana i radionica kaligrafije za sve zainteresovane  koji bi da nauče nešto više o drevnoj umetnosti lepog pisanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.