Kamata na neutužena dugovanja

Na šalterima JKP za stambene usluge Bor, ovih dana je velika gužva. Građani su požurili da ispoštuju rok i da plate kamatu za komunalne usluge koje nisu obuhvaćene utuženjem, koja se od nedavno obračunava. Tako će ubuduće građani komunalni račun za prethodni mesec plaćati najkasnije do kraja tekućeg. U suprotnom biće uračunata kamata.  

BOR – U skladu sa nalogom komisije Državne revizije da se zatezna kamata obračunava na sva neutužena dugovanja za komunalne usluge, JKP za stambene usluge Bor uputilo je korisnicima na kućne adrese obračun ovog dugovanja od septembra prošle do juna ove godine. Prema rečima nadležnih, dugovanja nisu velika, a poslato je oko 4.800 opomena.

Inače, stepen naplate komunalnih usluga je povećan u odnosu na prethodne godine. Za period jul-decembar prošle godine je samo 518 predloga za izvršenje, a poređenja radi minule godine za isti period obračuna evidentirano je 1584.

S obzirom na to da je odziv građana za izmerenje ove obaveze veliki, nadležni u ovom preduzeću napominju da će biti produžen rok za plaćanje kamate da građani ne bi došli u situaciju da dodatno plaćaju i troškove izvršenja. U borskom stambenom preduzeću pozivaju sve građane koji imaju nedoumice oko obračuna da im se obrate, a za sada će, kažu biti utužena samo dugovanja iz prethodne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.