Kamen i reka inspiracija slikara Dragoljuba Firulovića

BOR-U Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru sinoć je otvorena prva samostalna  izložba slika Dragoljuba Firulovića iz Negotina „I kamen i zvuk“. Na izložbi je prikazano 20 slika, akrila na platnu,a inspiracija mu je bio kamen.

Firulović je odrastao pored Dunava, što znači da su mu kamen i reka bliski srcu. Na ovim platnima on nam prikazuje vizije kamena pod vodom kao da je od prirodnog materijala“,rekla je direktor Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru Dragana Ignjatović.

„Meni je kamen ono što me vuče da ga čitam, da uđem u suštinu našeg postojanja. Drago mi je što sam u Boru, jer u ovom rudarskom gradu iz grumenja izvlače ono što je suština i mnogo vredno, ali ne samo materijalno, nego i duhovno i suštinski u smislu postojanja, rekao je Dragoljub Firulović.

Za Firulovića kažu da je svestran umetnik. Osim što je slikar, on je i pesnik, muzičar.

Ja sam pre svega slikar, ali naravno poezija je nešto što se prožima kroz moje slikarstvo, kao i muzioka i ton“, dodao je Firulović.

Dragoljub Firulović je izlagao 30 puta samostalno i na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.Učesnik je velikog broja likovnih kolonija u Srbiji i svetu, a njegove slike nalaze se u zbirkama brojnih kolekcionara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.