Kamperi sa Starice pretukli zaposlenog i zapalili opremu Ziđina vrednu pola miliona evra

MAJDANPEK – Prošle noći na rejonu Severnog Revira, desio se još jedan incident. Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu marke Epiroc, vrednosti 520.000 evra.

Radnik koji je povređen i koji je upravljao bušilicom, a koja je potom zapaljena, dao je iskaz policiji u kome se navodi da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči. Bili su naoružani metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao.

Ovo je još jedan vandalski čin, u nizu mnogih koji su mu prethodili, a koji stvaraju dodatnu napetost i strah i zaposlenih u kompaniji Srbija Ziđin Koper, i stanovnika Majdanpeka. Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji. Nakon što je slučaj prijavila nadležnim organima, kompanija Srbija Ziđin Koper očekuje brzu reakciju, kako bi se sprečila dalja eskalacija vandalskih napada na imovinu i zaposlene, kao i da se detaljno ispita ko ohrabruje ovakve poteze kampera na Starici, koji su zapravo krivična dela, navodi se u saopštenju kompanije Srbija Ziđin Koper.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.