Kanadska kompanija „Mondoro“ želi stratešku saradnju sa RTB-om Bor

0

BOR – Kanadska kompanija „Mondoro“ zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose sa Rudarsko-topioničarskim basenom Bor, pre svega na već poznatim ležištima „Cerovo primarno“ i „Jama“ u Boru, kao i „Severni revir“ i „Čoka Marin“ u Majdanpeku. Na sastanku sa rukovodstvom basena u Boru, predsednica Upravnog odbora kanadske kompanije, Teodora Dečev, istakla je da je „Mondoro“ zainteresovan da učestvuje i na tenderu za RTB jer kompanija ima iskustvo sa međunarodnim tenderima, a RTB Bor ima potencijal.

„Veoma smo zadovoljni današnjim sastankom u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor. „Mondoro“ se u Srbiji istraživanjima bavi od 2011. godine, sa zadovoljstvom očekujemo saradnju sa RTB-om i nadamo se da ćemo ostvariti strateško partnerstvo sa ovom kompanijom. Sastanak sa menadžmentom je bio plodonosan, pa sa zadovoljstvom očekujem nastavak razgovora“ – rekla je prlikom posete RTB-u Bor Teodora Dečev, predsednik Upravnog odbora kompanije „Mondoro“.

Pre nastavka pregovora o saradnji i partnerstvu, neophodno je potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka.

„Kanadska kompanija „Mondoro“ u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor po drugi put je sa temom „Ulaganje u nove rudnike, partnerski odnosi“. Započete su priče, upoznali smo se i prvi susret obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka, odnosno o čuvanju poslovnih tajni. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga počećemo razgovore kao i sa svim drugim kompanijama“ – istakao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

„Mondoro“ se šest godina bavi geološkim istraživanjima u Srbiji i u neposrednoj okolini Bora ima osam istražnih prostora. Nameru da sarađuje sa RTB-om kanadska kompanija predočila je i ministarstvima privrede i rudarstva u Srbiji, a sastancima je prisustvovao i kanadski ambasador Filip Pinington.

Kanadska kompanija „Mondoro“ želi stratešku saradnju sa RTB-om Bor , 14. mart 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *